Wat is #SilverSqueeze, Reddit en WallStreetBets?

Toen Max Keiser in november 2010 zijn campagne “Crash JP Morgan, buy silver” lanceerde, noteerde de zilverprijs rond de $25. 

Keiser motiveerde zijn volgers om 1 of 2 ounce fysiek zilver (munten) te kopen en zo JP Morgan onder druk te zetten. JPM had op dat moment een gigantische shortpositie.

Drie maanden later moest je $50 betalen voor een ounce en was er een gecoördineerde actie nodig om de zilverprijs te breken.

De bullion banks wisten dat als ze zilver boven de $50 lieten gaan, de koers niet meer zou omkijken. Dan was het in één beweging richting honderden dollars per ounce. 

We zijn ondertussen weer 10 jaar verder en de banken zijn al die tijd de zilvermarkt blijven manipuleren. 

Zolang je als particuliere belegger blijft meespelen in de papieren zilvermarkt, aanvaard je dat je een speelbal bent van de banken. Met de papieren handel doen ze wat ze willen. 

En zo komen we bij de huidige #silversqueeze campagne.

Het is nu niet meer alleen Max Keiser die staat te roepen in de woestijn, maar wel de inmiddels 7,8 miljoen leden van de subgroep ‘Wallstreetbets’ op Reddit. 

Deze groep heeft ontdekt dat de banken al jarenlang zilver verkopen dat ze niet hebben, en zijn vastbesloten om een einde te maken aan deze praktijken. 

Afgelopen vrijdag moest SLV, de grootste zilver-ETF, al 37 miljoen ounces zilver toevoegen aan het fonds. Dat is ruwweg twee weken productie! 

Om je een idee te geven van de groeiende interesse momenteel: een artikel over zilver op Zerohedge werd meer dan 2 miljoen keer gelezen. Andere artikels op de site halen 30.000 tot 50.000 views. 

De voorbije dagen was de hashtag #silversqueeze gans de dag trending op Twitter en op een bepaald moment waren er meer dan 50 miljoen tweets over het onderwerp. 

De Reddit-meute kocht ondertussen ook de voorraden van iedere edelmetaalhandelaar op waardoor de meeste sites geen zilver meer konden aanbieden.

Als je dit allemaal ziet, kan je je een beeld vormen bij de beweging die hier ontstaat. Dit is echt massaal en ik kan me voorstellen dat de banken het in hun broek doen. 

De beste manier om in te spelen op de #silversqueeze is via de aankoop van fyiek zilver.

De tweede beste manier (speculatiever) is via een zilvermijn die besproken werd in Beurs Magazine. 

Deze mijn bezit de grootste zilverdeposit in de wereld en herbergt meer dan 1 miljard ounces zilver. 

Als zilver dan $3 in waarde stijgt, neemt de waarde van deze deposit met $3 miljard toe. 

Vorige week werd het bedrijf nog gewaardeerd tegen amper $431 miljoen op de beurs. Het geeft je een idee hoe goedkoop dit aandeel nog steeds noteert.

En ook het nieuwste nummer van Beurs Magazine ligt inmiddels weer op je te wachten en wat is het weer een indrukwekkend nummer geworden met enkele steengoede analyses. 

Zo hebben we Willem Middelkoop die het voor ons over de “Great Reset” heeft (ja, hier is tegenwoordig wel wat over te doen…) 

Maarten Verheyen komt met “De Bear Case voor bitcoin” (na de recente stijging nemen de risico’s voor bitcoin flink toe … zeker omdat er fraude loert aan de horizon!).

En Maarten heeft nog een tweede artikel voor je. In “Wanneer verkoop ik mijn zilver?” legt hij uit wanneer hij afscheid neemt van de edelmetalen.

Verder hebben we ook nog een interview met permabear Cees Smit voor je. Cees wist een aantal crisissen feilloos te voorspellen en we waren natuurlijk heel benieuwd wat hij denkt van de huidige gekte op de markt. Is het einde nabij?

En tenslotte heeft Stefan Willems een nieuwe aandelentip voor je. Het gaat hier om een gevallen engel die onterecht zwaar werd afgewaardeerd door de Coronacrisis. Snel kopen vooraleer alles weer normaal wordt!

Hoe ga je risicoloos van start met Beurs Magazine?

Beurs Magazine verschijnt maandelijks en een jaarabonnement kost je normaal 199 euro per jaar. Dat is de prijs die anderen momenteel betalen.

Via deze pagina kan je echter je handen leggen op een jaarabonnement voor amper 49 euro.

Dat is een korting van 75% op de normale abonnementsprijs!

Waarom zo goedkoop?

Mijn uitgever is ervan overtuigd dat crisissen zoals deze het ideale moment zijn om te investeren in de toekomst.

Het zijn onzekere tijden, concurrenten hebben het moeilijk en dat biedt kansen om het marktaandeel te vergroten.

Winstcijfers zijn nu even niet belangrijk, en dat is de reden waarom jij momenteel een korting van 75% krijgt aangeboden.

En je kan nu instappen zonder dat je ook maar iets riskeert dankzij een …

100% tevredenheidsgarantie!

Wanneer je abonneert op “Beurs Magazine” heb je namelijk 60 dagen de tijd om te zien of het wat voor je is.

Had je toch iets anders verwacht, laat het mij dan gewoon weten en ik betaal je abonnement stante pede terug.

De 49 euro die je betaalde voor toegang, staat meteen terug op je rekening … en alle nummers die je intussen kreeg … mag je gewoon houden.

Dat is mijn manier om je te bedanken voor de interesse die je toonde.

Met andere woorden, als je vandaag van start gaat met “Beurs Magazine” verbind je je alleen maar tot een proefabonnement.

Je aankoop wordt pas na 60 dagen definitief.

Ik hoop écht dat je dit aanbod ter harte neemt en bereid bent om “Beurs Magazine” de komende 60 dagen uit te proberen.

Eerlijk: veel beter dan dit kan ik het niet meer voor je maken.

Dit is de meest waanzinnige aanbieding die mijn uitgever deed in de voorbije 15 jaar.

Maar het aanbod blijft enkel geldig tot het einde van de maand … profiteer ervan nu het nog kan!

 

PS. Denk eraan: je riskeert niets als je nu abonneert. De komende 60 dagen kan je immers 100% van je abonnementsgeld terugkrijgen indien niet tevreden. Je geniet tijdelijk 75% korting. Enkel geldig tijdens de lanceringsperiode!