Canadese miljardair investeerde C$233 miljoen en realiseerde reeds…
Winsten tot 1.696% op 21 weken tijd met edelmetaaldeposito’s
In dit rapport:
een specifieke groep mijnaandelen die jou maximale leverage bieden wanneer goud uitbreekt naar $5.000 tijdens de komende tweede golf
Beste belegger,
Ik heb van de correctie in de mijnaandelen gebruik gemaakt om mijn portefeuille te herpostioneren om maximaal te profiteren van de tweede golf in de edelmetalen.
Tijdens de eerste golf deden vooral de kwalitatieve goudmijnen het erg goed. Dit zijn de mijnaandelen die bijna geld verdienen, hoe diep de prijzen ook dalen.
Ik heb het dan over blue chips zoals Kirkland Lake Gold, Newmont Mining, Barrick Gold, enz
De crème de la crème zeg maar.
Let op, deze aandelen zijn prima en absoluut topkwaliteit en gaan de komende maanden sowieso hoger met de goudprijs.
Maar meer dan een solide prestatie hoef je hier niet te verwachten.
Dit zijn niet de aandelen die in het komende jaar 200% … 500% … of misschien wel 1.000% in waarde gaan stijgen.
Daarvoor zijn ze te groot, te degelijk en te saai.
Begrijp me niet verkeerd: als je een conservatief belegger bent die eerder focust op de downside, hou deze aandelen dan stevig vast.
Je gaat er misschien niet rijk mee worden, maar je zal ook geen massale verliezen lijden als de goudprijs niet doet wat we verwachten.
Persoonlijk heb ik echter de intentie om maximaal te profiteren van de komende rally in de edelmetalen.
En dit is de reden waarom ik deze aandelen uit mijn portefeuille heb gekegeld!
Er is namelijk een specifiek soort mijnaandeel die de rest het nakijken geeft tijdens een bull-market in de edelmetalen.
Een specifieke groep mijnbedrijven die je als belegger maximale leverage bieden. Deze aandelen stijgen 10x zo hard dan goud zelf.
Kijk, de opleving die we zagen sinds maart is nog maar het begin. De eerste golf. Dit is de fase waarop de mijnaandelen terugveren na een langdurige berenmarkt. De aandelen gaan van spotgoedkoop naar goedkoop.
De tweede golf is echter de fase waarin het grote publiek interesse begint te tonen voor de mijnaandelen. Dit is de fase waarin het grote geld toestroomt en de koersen van de kleinere aandelen dag na dag hoger duwt.
De betere aandelen stijgen soms 10% … 20% of 30% PER DAG!
Als belegger hoef je alleen maar uit te vogelen welke aandelen straks door de massa’s gekocht zullen worden.
Een belegger die op dit vlak grondig zijn huiswerk heeft gemaakt, is Eric Sprott.
Eric Sprott verkocht de voorbije maanden stelselmatig aandelen van saaie blue chips zoals Kirkland Lake Gold en herinvesteerde de opbrengst in wat ik “edelmetaaldeposito’s” noem.
Deze edelmetaaldeposito’s herbergen gigantische hoeveelheden goud en zilver en bieden beleggers een ongekende leverage!
Aangezien dit soort projecten heel erg winstgevend worden bij stijgende prijzen, bieden ze beleggers een maximale hefboom.
Laat me dit even toelichten aan de hand van een concreet project: Donlin Gold.
Aan een goudprijs van $1200 per ounce, bedraagt de contante waarde van de toekomstige goudproductie $547 miljoen.
Bij een goudprijs van $1700 per ounce … een stijging van 42% … stijgt de contante waarde naar $4,6 miljard. Dat is een toename met 741%!
Bij een goudprijs van $2000 per ounce … een stijging van 67% … stijgt de contante waarde van $6,7 miljard. Dat is een groei van 1.124%!
Zie je hoe dit soort edelmetaaldeposito’s beleggers een enorme leverage bieden op de goudprijs?
Donlin Gold is maar een voorbeeld, als belegger zijn er sowieso betere opties te vinden.
Zoals de recente investeringen van Eric Sprott.
Maar vooraleer ik je vertel welke aandelen nonkel Eric koopt voor maximale leverage, wil ik eerst even mijn eigen ervaringen met de ideeën van Sprott met je delen.
Een ervaring die uitgroeide tot één van de beste transacties in mijn leven en tijdens de zomer aan bod kwam in “Mister Market Magazine”:
Mijn meest winstgevende trade ooit
Mijn portefeuille was op enkele weken tijd in maart in waarde gehalveerd, maar ik had -zoals steeds- cash beschikbaar om mijn posities op te trekken.
En om maximale leverage te hebben … en waar voor mijn geld te krijgen … besloot ik al mijn cash te stoppen in een edelmetaaldeposito waar ook Sprott stevig in zat.
Hoe dieper de koersen gingen, hoe meer aandelen ik kocht.
Op een gegeven moment kocht ik gewoon alle aandelen op die te koop werden aangeboden.
De koers verloor 60% en bedroeg nog amper C$0,27.
En toen later de mijnaandelen weer gingen stijgen, bleef het aandeel flink achter … tot de massa oog begon te krijgen voor deze verborgen parel.
De koers steeg in een wip naar C$0,44 … C$0,58 … om vervolgens in bijna één beweging te stijgen naar $C3,45 … en even later zelfs C$4,85.
Sinds het dieptepunt van enkele maanden eerder was het aandeel 1696% in waarde gestegen!
Begrijp je nu waarom ik Eric Sprott mijn favoriete suikernonkel noem?
En alhoewel ik niet al mijn aandelen op de bodem kocht en ze ook niet allemaal heb bijgehouden tot de piek op C$4,85, spreekt het voor zich dat ik aan deze transactie een enorme meevaller heb overgehouden.
Ik durf gerust te zeggen dat deze transactie alleen goed was voor één derde van mijn totale winst dit jaar!
Deze trade leerde mij het belang van “edelmetaaldeposito’s” tijdens een bull-market
Als je in het verleden mijnaandelen in portefeuille had die niet meteen deden wat je ervan verwacht had, weet dan dat niet alle mijnen hetzelfde zijn.
Je hebt conservatieve mijnen die amper de stijging van goud volgen, je hebt kleinere producers die je positief kunnen verrassen maar ook operationeel heel wat risico’s meedragen en je hebt de absolute hoogvliegers zoals de edelmetaaldeposito’s.
Het mooie van dit soort aandelen, is dat er geen operationeel risico aanwezig is. Deze mijnen zullen in het beste geval pas over enkele jaren edelmetaal produceren waardoor eventuele productieproblemen geen roet in het eten kunnen gooien.
En aangezien deze mijn reeds een gigantische deposit ontdekt heeft, loopt men ook niet meer het exploratierisico dat kleinere exploratiebedrijfjes wel nog hebben.
Je hoeft met deze edelmetaaldeposito’s niet meer te gokken of ze voldoende goud gaan vinden, met alle risico’s vandien.
Nee, deze edelmetaaldeposito’s hebben reeds een omvangrijke deposit. Ze hebben massa’s goud en zilver ontdekt en de waarde van die ounces in de grond stijgt expontieel bij verder oplopende edelmetaalprijzen.
Er is geen exploitatierisico en nauwelijks exploratierisico, hetgeen van deze aandelen de ideale vehikels maakt om maximaal te profiteren van de komende tweede golf in de edelmetalen.
En denk eraan, de tweede golf is wanneer het grote publiek interesse begint te tonen voor de mijnaandelen en de koersen honderden procenten hoger duwt!
Zoals hier met Harmony…
Of hier met Kinross Gold…
En hier met Silver Standard…
Eric Sprott investeerde C$233 miljoen in deze vier edelmetaaldeposito’s
Sprott verwacht, net zoals ons, spectaculair hogere edelmetaalprijzen en zocht de voorbije maanden specifiek naar mijnaandelen die hem de grootst mogelijk hefboom bieden.
Hij maakt hier de vergelijking met Seabridge twintig jaar geleden. Het aandeel noteerde ongeveer $1 en had een gouddeposit van enkele tientallen miljoen ounces in British Columbia. Tot op de dag van vandaag blijft het nog steeds één van de grootste onontgonnen goudprojecten in de wereld.
Maar beleggers haalden er in 2000 hun neus voor op. Het ging dan wel om een massale ontdekking, maar produceren zou enkel kunnen aan veel hogere goudprijzen.
Sprott zag er wel wat in. Hij was indertijd uitermate bullish voor goud en kon de edelmetaaldeposito’s van Seabridge wel smaken. De aandelen werden voor $1 per stuk opgepikt en noteerden zeven jaar later maar liefst $35. Zo verdien je het grote geld in de mijnsector!
Seabridge is natuurlijk het verleden, en als belegger is het interessanter om te kijken welke edelmetaaldeposito’s Sprott de voorbije maanden kocht.
Beurs Magazine geeft je de namen van deze vier edelmetaaldeposito’s
Laat me beginnen met het monster in de Golden Triangle. Analisten menen dat hier 30 miljoen tot 60 miljoen ounces goud te vinden zijn waardoor het gaat om … één van de grootste deposits in de wereld!
Een vergelijkbare ontdekking wordt op de beurs vier keer zo hoog gewaardeerd. Kortom, hier is massa’s opwaarts potentieel aanwezig!
En wat als ik je zeg dat het nog beter kan? Je kan namelijk via een achterdeurtje investeren tegen 33% extra korting!
Edelmetaaldeposit nummer drie is te vinden in British Columbia. Sprott meent dat er hier reeds 10 miljoen ounces goud gevonden werden en een analist schreef er het volgende over: “in de 35 jaar dat ik mijnbedrijven analyseer, heb ik nooit eerder een mooiere set-up voor waardecreatie gezien”.
De koers van het aandeel is momenteel zo laag dat je eigenlijk niet meer dan $13 betaalt per ounce goud in de grond!
En de laatste edelmetaaldeposito tenslotte is de grootste zilverpositie in Sprott zijn portefeuille. Deze mijn is actief in Mexico en beschikt over een resource van meer dan 1 miljard ounces zilver.
De aandelen zijn momenteel te koop tegen amper C$1,60.
Eén miljard ounces zilver zijn aan de huidige zilverprijs $23 miljard waard terwijl de marktwaarde momenteel $258 miljoen bedraagt.
Dat miljard ounces biedt natuurlijk heel wat leverage op de zilverprijs. Als de zilverprijs $1 omhoog gaat, neemt de waarde van deze resource met $1 miljard toe.
En Sprott investeerde niet omdat hij denkt dat zilver $1 zal stijgen … of $10 zal stijgen … nee, hij mikt op een stijging van $100 per ounce en meer.
Mocht zilver naar $100 gaan, dan heeft deze edelmetaaldeposito voor $100 miljard aan waarde onder de grond zitten. Op dat moment menen analisten dat het bedrijf op de beurs misschien $10 miljard of $15 miljard waard zal zijn.
Omgerekend naar Canadese dollar geeft dat een koers van C$62 tot C$89 per aandeel!
Hoe ga je risicoloos van start met Beurs Magazine?
Beurs Magazine verschijnt maandelijks en een jaarabonnement kost 199 euro per jaar.
En je kan nu instappen zonder dat je ook maar iets riskeert dankzij een …
100% tevredenheidsgarantie!
Wanneer je abonneert op “Beurs Magazine” heb je namelijk 60 dagen de tijd om te zien of het wat voor je is.
Had je toch iets anders verwacht, laat het mij dan gewoon weten en ik betaal je abonnement stante pede terug.
De 49,75 euro die je betaalde voor toegang, staat meteen terug op je rekening … en alle nummers die je intussen kreeg … mag je gewoon houden.
Dat is mijn manier om je te bedanken voor de interesse die je toonde.
Met andere woorden, als je vandaag van start gaat met “Beurs Magazine” verbind je je alleen maar tot een proefabonnement.
Je aankoop wordt pas na 60 dagen definitief.
Ik hoop écht dat je dit aanbod ter harte neemt en bereid bent om “Beurs Magazine” de komende 60 dagen uit te proberen.
Eerlijk: veel beter dan dit kan ik het niet meer voor je maken.
PS. Denk eraan: je riskeert niets als je nu abonneert. De komende 60 dagen kan je immers 100% van je abonnementsgeld terugkrijgen indien niet tevreden.